Newest Post

// On :25 Ocak 2019 Cuma




DoS Nedir?

DoS'un açılımı Denial Of Service demektir. Amacı hizmeti aksamaktır. Sisteme süreklive düzenli olarak saldırması sonucu sistemi hizmet veremez hale getirir.




DoS Saldırı Türleri

1) Arabellek Aşımı



Sisteme o sistemin taşıyamayacağı trafikte veri gönderir. Sistem veri sınırını aşar ve hizmet veremez hale gelir. Arabellek sunucuların hafızada ard arda türdeş verilerin depolandığı hafıza bloğudur.



2)SYN Saldırıları



İnternet üzerinde kullanılmayan ip adreslerini kullanarak hedefe SYN paketleri yollar. Hedef SYN paketine karşılık bir onay paketi oluşturur ve hedef ip ye gönderir. Hedef makine, kullanılmayan IP adresinden yanıt alamayacağı için onay paketini göndermeyi defalarca tekrarlar. Hedef makine ayırdığı kaynaklardan ötürü yeni bir bağlantıyı kaldıramaz duruma gelir ve bu sebepten makineye bağlanılamaz.


3)Smurf Saldırıları



Saldırgan hedef bilgisayardan ping isteğinde bulunur. Ancak ping paketi, hedef makinenin IP’sinden geliyormuş gibi görünecek şekilde hazırlanmıştır. Bu durumda ağ üzerindeki bütün makineler, hedef makineye ping atar. Hedef makine bu trafiği karşılayamaz ve bağlantı kesilir.



DDoS Nedir ?



Distributed Denial of Service saldırıları ise DoS un multilenmiş halidir. DoS saldırısında paketler tek kaynaktan çıkarken DDoS da paketler bir çok kaynaktan çıkar. Bu saldırıda saldırı esnasında binlerce farklı IP adresinden yararlanılır ve çok ciddi zararlar verilebilir.

DDoS atarken genellikle büyük Bot Net ağları kullanılır.



Bot Net Nedir ?



Bot Net bir çeşit virüstür. İnternet ortamında girdiğiniz herhangi bir siteden veya indirdiğiniz herhangi bir dosyadan bilgisayarınız Zombi Bilgisayara dönüşebilir.

DDoS saldırısı yapan birisi ne kadar çok bilgisayarla saldırır ise o kadar güçlü bir saldırı yapmış olur Bot Net ağına olabildiğince çok bilgisayar dahil etmeye çalışır. Biz de indirdiğimiz dosyadan Bot Net ağına dahil olmuşsak kötü amaçlı hedefleri olan kişiye bir nevi yardım etmiş oluyoruz.



Eğe internetimiz ve bilgisayarımızok yavaşlamış ise bilgisayarımız Zombi Bilgisayar olmuş olabilir. Çünkü DDoS veri paketi gönderdiğinden dolayı internetin hızını büyük ölçüde yavaşlatır.


Bot Net Ağına dahil olmamak için ;

Botnet saldırılarından korunmanın en etkin yolu, saldırı gelmeden önce gerekli önlemleri almaktır. Birçok güvenlik yazılımından birini indirip bilgisayarınızda tarama yapabilirsiniz. Ayrıca, internet üzerinden gelen trafiği sürekli denetim altında tutan Firewall yazılımları kullanabilirsiniz.


Firewall Nedir?



Firewall bir güvenlik duvarıdır , bir nevi kalkandır. Güvenli olmayan bağlantılara karşı bizi uyarır. İzinsiz erişime karşı bizi korur.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

// Copyright © WELCOME Se☪uЯity Candidate //Anime-Note//Powered by Blogger // Designed by Johanes Djogan //